Mengenai

Sapot adalah aplikasi atas talian yang bertujuan untuk melahirkan komuniti usahawan kecil dan mikro yang kolaboratif. Ia menyediakan platfom yang selamat dan telus yang tersedia khas untuk pemilik perniagaan kecil bagi mengumpulkan dana yang diperlukan untuk perniagaan mereka, sehingga RM10,000.

Mengapa had RM10,000?

Biasanya, perniagaan kecil tidak memerlukan modal yang lebih besar daripada jumlah ini pada setiap peringkat perniagaan mereka - sama ada pada permulaan atau dalam mod pertumbuhan.

Semua kempen penggalangan dana akan diperiksa

Setiap Kempen Sapot akan diperiksa dan disahkan oleh pihak Sapot untuk memastikan ia memenuhi kriteria yang diperlukan.

Sapot hanya akan menyetujui kempen yang jelas menunjukkan objektif untuk memulakan dan / atau mengembangkan perniagaan kecil mereka.

Hanya pengusaha Sapot yang disahkan dibenarkan melancarkan Kempen Sapot; dan hanya Kempen Sapot yang disahkan oleh Sapot sahaja akan dapat dilancarkan untuk disokong oleh komuniti.

Akses kepada bantuan pembiayaan
Akses kepada bantuan pembiayaan

Pemilik perniagaan kecil dapat mengumpul dana sebahagian daripada modal mereka melalui platform.

Akses kepada pemilik perniagaan kecil yang berpikiran sama untuk bekerjasama
Akses kepada pemilik perniagaan kecil yang berpikiran sama untuk bekerjasama

Akses kepada komuniti peniaga bagi tujuan mendapat peluang untuk berkolaborasi dalam satu projek atau saling membantu menyelesaikan apa-apa masalah yang dihadapi dalam menjalankan perniagaan.

Perkongsian ilmu
Perkongsian ilmu

Ahli komuniti SAPOT yang berpengetahuan dapat berkongsi pengetahuan yang disasarkan kepada perniagaan kecil seperti top menguruskan aliran tunai anda, petua & tip untuk membina penilaian kredit yang baik; petua dan cara untuk memulakan perniagaan membuat roti yang menguntungkan, hak sah pemilik perniagaan, dll.

Pertukaran perniagaan kecil
Pertukaran perniagaan kecil

Tukar barang, perkhidmatan, ruang atau apa sahaja yang dapat membantu komuniti perniagaan kecil.