Bantuan Modal Bina Rumah Cendawan dan Rak

Ubahsuai : Premis baharu

RM 10,000

Sapot Diperlukan

Azahari Bin Yahya

Identiti Sah
Assalammualaikum dan Salam Sejahtera. Saya merupakan pengusaha Cendawan di dalam kampung.
Kota Tinggi
Buka Profil
Perniagaan

Kampong Cendawan Enterprise

Kami menjalankan perniagaan cendawan tiram kelabu bermula pada tahun 2017. Bermula dengan modal RM1000, kini boleh menjana pendapatan sehingga RM10,000 sebulan dan mampu untuk mengupah seramai 4 orang pekerja di kawasan setempat. Namun begitu, Covid 19 ini sangat menjejaskan perniagaan sy ini sehinggakan hari ini terpaksa mengambil keputusan yang berat dengan memberi cuti kepada pekerja disebabkan kekurangan modal dan dana untuk beroperasi. Punca utama disebabkan bahan mentah naik dan kekurangan rumah cendawan. Kami sangat memerlukan sapot dari sahabat-sahabat untuk bangkit kembali pada waktu ini. Terima kasih di ucapkan
NO215B Felda Bukit Aping Timur 81900 Kota Tinggi Johor

Oleh Kampong Cendawan Enterprise (002773000P)
Perniagaan Sah
Buka Perniagaan

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera.

.

Saya pengusaha cendawan tiram kelabu ingin SAPOT dari tuan/puan untuk membina rumah cendawan yang baru. Baru-baru ini, saya terpaksa mencutikan dan mengurangkan pekerja disebabkan tiada pusingan modal kerja. Ujian bertambah Getir bila PKP tempat kami di umumkan.

.

Untuk meneruskan perjuangan dan kehidupan saya, pekerja dan keluarga saya yang tiada pendapatan. Diharapkan tuan/puan sedikit sebanyak membantu. Terima kasih diucapkan.

.Belum ada update lagi.
Sapot Telah Diterima

RM250


Kemajuan
2.5%

Kempen ini dijadualkan untuk berakhir pada 8 August 2021 12:00am